Radio Klasik Nasional Online Streaming

Radio Klasik Nasional Online Streaming-Tag: Radio Klasik FM, Radio Klasik Nasional  online, listen to klasik nasional radio, dengar radio klasik nasional live, klasik nasional online internet radio,listen to free radio klasik nasional, Klasik FM live

Listen Radio Klasik Nasional  Online Streaming

 

Radio Klasik Nasional

Radio Klasik Nasional FM is a national radio streaming broadcast live from Kuala Lumpur, Malaysia and this radio formerly known as Nasional FM. This live Klasik Nasional FM radio streaming is brought to you by yazidane streaming network.

 

Radio Klasik Nasional Online Streaming

Click the play button rapidly to start playing Radio Klasik Nasional Online Streaming
If you are viewing this from the archive please
stop  the radio on the other post. This to make
sure only one radio is playing in one time.
Problem playing the online radio please click here

Radio Klasik Nasional Online Streaming

Radio Klasik Nasional Online Streaming

You also can listen to Sinar FM here

Comments

comments

72 thoughts on “Radio Klasik Nasional Online Streaming

  1. ali

    it seems that Radio Klasik Nasional is not working. can you check it quickly?

    Reply
    1. yazidane sama

      thanks for the info…teribbly sorry for what happen…already finish repairing the problem…working like a charm now…enjoy my friend :)

      Reply
    1. yazidane sama

      Ali, I just tried to play the Klasik Radio just now..its working…please check your codec and try pressing the play button couple of time…hope you can play the online radio…my two cent for you..

      Reply
  2. ali

    i tried to play it many times but unfortunately it is still not working. i have windowsmidia player, real player and the km player installed on my laptop. i don’t what’s going on now.

    Reply
  3. ali

    now it’s okay. i can listen to it nicely. thanks for your co-operation.

    Reply
  4. jkrara

    tolong sat_klasik nasional tak dapat dengar ni!
    dah cuba banyak kali masih gagal.
    by the way saya dari penang.

    Reply
  5. noriah

    siaran tak lancar . banyak kali siaran terhenti , tersenggut-senggut , macam kereta rosak

    Reply
    1. yazidane sama

      there is some problem about the script…Will be correcting this problem as soon as possible

      Reply
    1. yazidane sama

      thanks…mmang kadang2 tu problem…harap bersabar ye..

      Reply
  6. ali

    It seems that Klasik Nasional is not working again. can you please kindly check what’s happening?

    Reply
  7. rugayah

    siaran selalu terganggu…. tetap dicuba…terima kasih beri kemudahan

    Reply
  8. Itam

    Sorry, dah sebln lebih tak dpt dengar radio Klasik Nasional, ngaper ek? Dah pelbagai cara dibuat pun tak boleh gak. Pls. help me…. TQ.

    Reply
  9. auni

    wadoh! puas mencari siaran ni baru la dpt, puh! best la dpt dengar sambil wat keja….

    Reply
  10. Md Shariff Hj A Rahim

    Yg.pasti Klasik Nasional ( KNL ) betul2 stesen menggamit memori…… dan siaran online dpt diterima baik punyer. TQ.

    Reply
  11. ali

    we can’t blame Yazid. i think you’ve done a good job. may be Malaysian’s radio internet is not very good.

    Reply
  12. Musambi

    Thanks i enjoy radio Klasik Nasional well in my computer.

    Reply
  13. Abdul Halim bin Hj Mohd Radzi

    radio klasik ini memang baguslah semoga dikekalkan prestasinya

    Reply
  14. Abdul Halim bin Hj Mohd Radzi

    TOLONG SIKIT KLASIK NATIONAL TAK DAPAT DENGAR KENAPA KERJASAMA ANDA DIHARGAI

    Reply
  15. jem

    Assalam… Aduan kecuaian DJ, pada 21 Feb 2011 saya yang berada dalam kenderaan sedang mendengarkan Klassik Radio yang memutarkan lagu2 Nasyid pada jam 5:45 ke 5:50 pagi, dalam pada itu ada suara sumbang kedengaran jelas (bunyi seorang perempuan yang mengerang), ini merupakan kesilapan yang besar, seluruh dunia boleh mendengarkannya, harap pehak tuan dapat memantau perkara ini.

    Reply
  16. rafiah

    Radio klasik nasional memang best. lagu-lagu lama telah menggamit memori suka duka di masa lalu. t.q kerana membuat ku bahagia ketika berduka. syabas D.J. yg bertugas.

    Reply
  17. khairie

    bila dengar radio klasik ni…..teringat masa dulu-dulu….aduh….

    Reply
  18. pak yoep

    rancangan tersekat-sekat. what’s going on. tolong pulihkan.

    Reply
    1. yazidaneyazidane Post author

      dh repair tuan…cuba try bukak lagi…cuba klik play banyak kali…enjoyy

      Reply
  19. Mejar (B) Abd Aziz bin Abd Kadir

    Fuh lega dapat dengar lagu asli dan keroncong

    Reply
  20. control room (bilik kawalan bawah tanah)

    emmm best nyer…kali pertama pasang hari ni jam 9.50 pagi 15 ramadhan, 15 august 2011, dan tetiba dengar suara syarifah aini jam 9.50 pagi ini…

    takda boring dok dalam bawah tanah nih…

    Tq Allah, Tq klasik nasional

    Reply
  21. aku 87

    terima kasih klasik nasional yang banyak mendatangi kembali kenangan2 lama dizaman remaja.terima kasih buat semua dj-dj, selamat ulang tahun yang ke 5.

    Reply
  22. control room (bilik kawalan bawah tanah)

    teman ni umur baru 30 tahun,.tapi sangat minat dengan lagu lagu lama dan klasik nasional.

    ngape ler orang muda tak minat dengor lagu lama lama ni, penuh puitis dan merdu lirik dan irama…

    lagu sekarang ni sakit telinga dengornyer…

    era 60 an, 70 an, 80 an 90 paling best lagu lagunya…

    masuk tahun 2005 ke atas lagu semua tak semerdu dan seindah seperti sebelumnya..

    tq klasik nasional….memang bestlah….sesuai untuk oarng muda dan orang lama….

    Reply
  23. control room (bilik kawalan bawah tanah)

    en yazidane…

    kenapa time tak sama dengan time masa kita hantar ulasan ni….skarang jam 9.45 pagi tapi jam kat tepi gambar kartun ni lain..

    tlq komen..

    Reply
    1. yazidaneyazidane Post author

      kami perlu menyemak komen anda sebelum memaparkannya kerana terdapat pihak tidak bertanggungjawab menghantar komen spam ke laman ini…kesulitan amat kami kesali.

      Reply
  24. control room (bilik kawalan bawah tanah)

    k, tq….line radio clear seclearnyyer dan mudah dapat di bawah tanah nih…(besement)

    Tq klasik nasional…… dah lama tak dapat dengor radio dan bawa radio kat sini sbb line tarak…

    Sekarang…..Line Clear………lagu best……Dj bagus…….tq En Yazidane……..

    Reply
  25. lala

    saya baru berusia 24 tahun tapi amat meminati Klasik Nasional… sehinggakan ianya menjadi radio fav sy skrg…

    Irama dan liriknya sangat berguna…

    Tapi syg.. ramai yang x suka lagu2 lama yg penuh dgn nasihat nie… siap ckap sy ni ketinggalan zaman…

    Apa pun.. itu minat sy…

    Syabas!! Klasik Nasional!!

    Reply
  26. control room (bilik kawalan bawah tanah)

    la la…

    ya betulllllllll

    klasik nasional menggamit memori

    Reply
    1. yazidaneyazidane Post author

      terbaek bang…semoga setia mendengar dan tidak lupa kaum kerabat di Malaysia ni…yehaaaa

      Reply
  27. gedohom

    t/kasih yazidane,dpt online klasik nasional ni gimana 2 pun,tak perlu ada radio pun

    Reply
    1. yazidaneyazidane Post author

      same2 bos…ambo gembire tuan melawati web ambo…tengkiu2

      Reply
  28. kama

    dah 4 ari x dpt dgr klasik nasional… nape ya?.. dah macam2 cuba x leh juga.. boleh tlg tak?

    Reply
  29. white

    please help me…Klasik Nasional is not working…can u help me.pleaseee

    Reply
  30. yazidaneyazidane Post author

    the classic nasional fm can be streaming and fixed here…enjoy the radio ok.. :)

    Reply
  31. Tan

    Saya meminati lagu2 lama yg disiarkan diklasik nasional. Saya ingin merakamkan/download lagu2 yg disiarkan melalui RealPlayer download tetapi gagal. Bagaimana ke caranya yg betul untuk saya mendapat download siaran klasik nasional ini? Terima kasih byk2 atas tunjuk ajar.

    Reply
  32. sarijankatat

    Apabila mendengar lagu2 Irama klasik teringat kisah lalu,1001 kenangan yg sukar dilupakan,daripda iramanya,senikatanya,dan nyanyianya,,,,,,,,,,,

    Reply
  33. Kurakuramaas2012

    Sedap sungguh kalu dengar lagu-lagu dalam Klasik Nasional, terasa macam masih dalam keadaan zaman bujang dulu. Semoga Klasik Nasional terus maju dan menjadi teman penghibur utama bagi rakyat Malaysia terkini, akan datang dan seterusnya sampai bila-bila…………

    Reply
  34. iman

    klasik national memang bagus terima kasih klasik national semoga kalsik sentiasa keudara tk semua dj .

    Reply
  35. Abah Nan Lewis Machado

    Sila lah pasangkan lagu Zapin Suri dari Haziq selaluu.

    Reply
  36. mohaiden omar

    salam 1malaysia Assalamualikum apa dj yazidane saya myden daripada pasir gudang satu2 clennal radio yang saya danger iatu klasik nasional

    Reply
  37. rozeline vitalis

    sml mlm radio kasik, saya adalah peminat radio klasik ni dan minat betul kisah laku dan lagu tu, Adila, bagaimana cara untuk menghantar kisah Aku dan lagu tu? Apa alamat email Adila tu? terima kasih….

    Reply
  38. muzrudy

    syok layan klasik nasional pg2 ni,, lagi2 time blk kj mlm pastu nk tdo.. pergghhh…!!! layan lah… TQ klasik nasional..

    Reply
  39. skuad39

    baru dapat siaran ini., baru puas dapek dongar lagu klasik.., eeem ado diantaro lagu2x ni buek den terkonang2x masa zaman kegemilangan dulu2x. eem layaaaaan.

    Reply
  40. skuad39

    eem terimo kasih la pado YAZIDANE sobab ekh mengadokan laman ini.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *